Мармалад от Шипки

Мармалад от Шипки Приготвяне на Мармалад от Шипка: Плодовете се измиват много добре, след това се разрязват на две и пак се мият обилно с вода. Слагат се в съд и се заливат с вода 1см над шипките. Варят се до омекване. След това готовите шипки се пасират през по-ситно сито, а получената каша се … Continue reading "Мармалад от Шипки"

Виж още

Мармалад от грозде

Продукти за Мармалад от Грозде: Грозде по избор лимонена киселина, 1г на кг грозде. Приготвяне: Гроздето се смачква и се вари в собствения си сок до омекване, след което се пасира през гевгир. Получената каша се вари на силен огън при непрекъснато бъркане до готовност.

Виж още

Мармалад от ягоди

Мармалад от Ягоди Продукти за приготвяне на мармалад от ягоди:  5 кг ягоди 2 чаени чаши вода 3 кг захар 5 чаени лъжички лимонена киселина. Приготвяне:  Ягодите се измиват много добре,заливат се с водата.Варят се на тих огън до омекване.След това плодовете се пасират през гевгир.Готовата каша се слага в широка тава,слага се захарта и … Continue reading "Мармалад от ягоди"

Виж още

Мармалад от праскови

Продукти:  5кг праскови 2 чаени чаши вода 2кг захар 4 чаени лъжички лимонена киселина. Приготвяне:  Прасковите,измити добре се нарязват на парчета и се заливат с водата.Варят се до омекване.Пасират се през гевгир и се изсипват в тавата.Слага се захарта и се вари на силен огън при непрекъснато бъркане.Когато мармалада е вече готов,се слага лимонената киселина.Горещ … Continue reading "Мармалад от праскови"

Виж още

Мармалад от сини сливи

Мармалад от Сини Сливи Продукти за мармалад от Сини сливи:  5кг сини сливи 5 чаени чаши вода 1.5 чаена чаша захар 2 чаени лъжички лимонена киселина стрък индрише. Приготвяне:  Сливите,изчистени и измити,се заливат с водата и се варят до омекване,след което се пасират през гевгир.Слагаме ги в тава,сипваме захарта и варим при непрекъснато бъркане.Другият начин … Continue reading "Мармалад от сини сливи"

Виж още

Мармалад от череши

Мармалад от череши Продукти за Мармалад от череши:  1кг череши 500г захар 1 чаена чаша вода 1 чаена лъжичка лимонена киселина 1-2 листа индрише. Приготвяне:  Черешите се измиват, махат се костилките,леко могат да се намачкат с ръка,заливат се с водата и се варят до омекване.Претриват се през сито или гевгир и се слагат в тава.Сипваме … Continue reading "Мармалад от череши"

Виж още